PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa

cadirkaya formuna hosgeldiniz
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Bal ve Tarçının Faydaları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yuzbasi55
SüperModeratör
SüperModeratör
avatar

Mesaj Sayısı : 260
Kayıt tarihi : 22/04/08

MesajKonu: Bal ve Tarçının Faydaları   Perş. Eyl. 11, 2008 9:12 am

Teknoloji gelişip, her gün yeni yeni ilaçlar keşfedilse de, kimyasalların
bilinen yan etkileri, pek çok insanı yeniden doğal olana, yani doğrudan
doğadan elde edilen ürünlere sevk ediyor.

Bu ürünler arasında bal ve tarçının yeri ise apayrı. Sayısız hastalığa iyi
gelen bu karışımın antik Yunan'da ve Ayurvedik tıpta da kullanıldığı
bilinmektedir.

İşin güzel yanı ise, hem balın, hem de tarçının kolay bulunan ve çok pahalı
olmayan ürünler oluşu. Pek bal ve tarçınla neler yapılabilir?


Zayıflama

* Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
* Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
* Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet
alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.


Saç dökülmesi

* Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine 1 kaşık
bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan
önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.
* 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.


Yaşlılık

* Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık
harabiyetini önler.
* 4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir
içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi
diri, taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.


Sivilceler ve deri

* 3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.
* Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.
* Egzama, mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve
tarçın karışımı uygulanır.


Kolesterol

* 2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde
eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde
10 düşecektir.
* Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol
hastaları için uygulanabilir.
* Günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı
olabilir.


Hazımsızlık ve grip

* Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
oluşumunu ve hazımsızlığı önler.
* İspanya'da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip
mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.


Mide ağrıları
Bal ve tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide
ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.



Soğuk algınlığı

* Bir kaşık ılıtılmış bal ile 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa
yenir.
* Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin
temizlenmesi için de geçerlidir.


Bağışıklık sistemi
Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve
vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir
içermektedir.

Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve
virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.


Diş ağrısı

* Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik
edilir.
* Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.


İdrar kesesi enfeksiyonları

* İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
içilir.
İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.


Yorgunluk

* 1 bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk
vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00'te
alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit edilmiştir.


Kalp hastalıkları

* Bal ve tarçınla bir karışım yapıp bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
marmelat yerine ekmek üzerine sürün.

Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp
krizinden korur. Ayrıca daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci
krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan
kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.


Kanser
Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik
kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde 1 kaşık bal ve 1 kaşık
tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

Artrit

* Bir ölçü balı 2 ölçü ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz
tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
göreceksiniz.
* Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay
kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak
alırlarsa kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.
* Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce 1
yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73'ü
bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket
edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://cadirkaya.fforum.biz
 
Bal ve Tarçının Faydaları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa :: GENEL & GÜNCEL & HABERLER :: Sağlık-
Buraya geçin: